Головна Новини Світ Польща Член НАТО викликав російського посла через напад винищувача РФ на літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Член НАТО викликав російського посла через напад винищувача РФ на літак

Польща викликала посла Росії через російський винищувач Су-35, який призвів до інциденту у Чорному морі.

10 травня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 травня Польща викликала посла Росії Сергія Андрєєва через інцидент, який стався в Чорному морі. Російський винищувач кілька разів зробив небезпечні маневри, які могли викликати падіння літака. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Twitter речника МЗС Польщі Лукаша Ясіна.

Член НАТО викликав російського посла через напад винищувача РФ на літак

Речника МЗС Польщі Лукаша Ясіна. Фото з відкритих джерел

Польський прикордонний літак здійснював патрулювання в Чорному морі в рамках програми Європейського Союзу Frontex. Під час цього російський винищувач Су-35 кілька разів пролетів на близькій відстані до літака. Такі дії викликали турбулентність, яка призвела до тимчасової втрати керування, однак польські пілоти змогли врятувати ситуацію.

Через цей інцидент Міністерство закордонних справ Польщі, яка є членом НАТО викликало російського посла для вручення ноти протесту.

"Ми рішуче засуджуємо провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, яка є серйозним міжнародним інцидентом", — заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Речниця польської прикордонної служби лейтенант Анна Міхальська розповіла, що російський винищувач здійснив небезпечні маневри перетинаючи траєкторію літака на відстані п'яти метрів. 

Frontex — це окрема агенція Європейського Союзу, яке займається охороною зовнішніх кордонів. Агенція відповідає за координацію та діяльність прикордонних служб ЄС та забезпечує їх надійність..

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує провокацію на території Росії для дискредитації Збройних сил України.

Також "Коментарі" писали про серію вибухів на нафтопроводі "Дружба". Російський нафтовий оператор "Транснефть" заявляє про "терористичні" атаки на його об'єкти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини