Головна Новини Світ Європа Президентка Косово заявила, що очікує "сміливих" рішень від України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Косово заявила, що очікує "сміливих" рішень від України

Лідерка Косово підтримує Україну та говорить, що її країна є сильним прихильником свободи, суверенітету та прав України проти агресивного та геноцидного сусіда.

27 серпня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Косово Вйоса Османі заявила, що її країна є природним партнером України. Лідерка балканської країни вказала, що очікує "сміливих" рішень Києва щодо встановлення міжнародних відносин з Косово, яке Україна офіційно не визнає. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Koha.

Президентка Косово заявила, що очікує "сміливих" рішень від України

Президентка Косово Вйоса Османі. Фото з відкритих джерел

З нагоди 32-ї річниці незалежності України, Вйоса Османі висловилась щодо підтримки українців у війні проти Російської Федерації.

"Наша підтримка є принциповою та керується цінностями, глибоко вкоріненими в основах нашої суверенної держави. Ми очікуємо, що Україна поверне підтримку Косову як незалежній і суверенній державі та природному союзнику в цьому регіоні", — сказала Османі та додала, що "війна зблизила наші народи, і зараз настав час для сміливого рішення налагодити наші відносини".

Вйоса Османі також вказала на російські наративи, які використовують ситуацію з Косово, як виправдання своїм військовим діям в Україні. Президентка Косово закликає, що такі ідеї мають бути відкинуті всіма, і "ніхто не повинен потрапити в цю пастку Путіна".

Президентка розповіла, що підтримка Косово України не є несподіванкою, адже колись Косово був жертвою, так само як сьогодні український народ стикається з жахливими злочинами війни.

Нагадаємо, що Косово отримало незалежність у 2008 році. Країну визнають більша частина членів ООН, включно зі Сполученими Штатами, а також основні країни ЄС та НАТО. Станом на 2023 рік Україна не визнала незалежність Косова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що невизнана Україною країна приєдналась до декларації G7 про гарантії безпеки.

Також "Коментарі" писали про президента Сербії Александера Вучича, який пригрозив українській владі та заявив, що Україна втратить усе, що мала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини