Головна Новини Світ Європа Проросійська партія перемогла на виборах у Словаччині: чим це загрожує Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Проросійська партія перемогла на виборах у Словаччині: чим це загрожує Україні

Партія SMER, яка проти військової допомоги та вступу України до НАТО перемогла на виборах у Словаччині.

1 жовтня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Популістська партія "Курс — соціальна демократія" (SMER) перемогла на парламентських виборах у Словаччині. Партію очолює Роберт Фіцо, який активно підтримує Кремль та виступає проти допомоги для України.

Проросійська партія перемогла на виборах у Словаччині: чим це загрожує Україні

Лідер партії SMER Роберт Фіцо. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами 99,97% оброблених бюлетенів партія SMER виграла парламентські вибори, на яких набрала 22,94% голосів. Друге місце зайняла проукраїнська партія "Прогресивна Словаччина" з результатом 17,95%. На третьому місці опинилась поміркована ліва партія "Голос", яку очолює колишній член SMER. Вона набрала 14,7% голосів.

Загалом сім політичних партій подолали бар’єр у 5%, який дозволяє мати місця у словацькому парламенті. Попри те, що партія Фіцо перемогла на парламентських виборах, однак для утворення коаліції потрібно домовлятись з іншими партіями, які можуть не підтримувати SMER щодо позиції припинення військової допомоги для України та блокування її руху до НАТО.

Як вказує CNN перемога партії Роберта Фіцо може мати серйозні наслідки для України. Словаччина є членом ЄС та НАТО і була серед тих країн, що наполягали на сильніших санкціях проти Росії та підтримувала Україну військовою технікою. Крім того Фіцо підтримує ідеї Віктора Орбана, який критикує ЄС та закликає зняти санкції з Москви.

"Якщо керівна в Польщі партія "Право і справедливість" зуміє виграти третій термін на парламентських виборах у Польщі наступного місяця, цей блок порушників спокою в ЄС може стати ще сильнішим", — пишуть CNN.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна може втратити підтримку ще одного союзника.

Також "Коментарі" писали про Орбана, який зазіхнув на нові території в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 жовтня 2023, 09:06

Не проросійська, а та, яка проти екстремізму і тероризму. Проти юдейського, шахрайського розпалювання війни, щоб змогу мати розкрадати. G20, які засудили війну і екстремізм юдеїв, теж проросійський? Тільки у нацистів гасло: хто не з нами той проти нас.


Новини