Головна Новини Світ Європа Орбан зазіхнув на нові території: Словаччина викликає посла Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан зазіхнув на нові території: Словаччина викликає посла Угорщини

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан потрапив у черговий скандал.

25 липня 2023, 09:33 comments1546
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Словаччину "територією, що відкололася" від Австро-Угорської імперії. Словаччина різко реагує на заяви Орбана та викликає посла Угорщини для пояснень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex.

Орбан зазіхнув на нові території: Словаччина викликає посла Угорщини

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Орбан взяв участь на зустрічі в румунському місті Беїле-Тушнад, розташованому на території Трансільванії, яка раніше належала Угорщині. Там він зустрівся з лідерами угорських політичних партій сусідніх з Угорщиною країн.

Під час зустрічі Орбан виступив із програмною промовою, де назвав Словаччину "територією, що відкололася", а також висловився про угорську меншину у Словаччині. За його словами, попри те, що вони складають приблизно 10% населення, етнічні угорці в Словаччині не можуть забезпечити своє представництво в словацькому парламенті.

На ці заяви Орбана відреагувало Міністерство закордонних справ Словаччини та викликало угорського посла Чабу Балога, щоб пояснити заяви прем’єр-міністра Угорщини.

"Чехословаччина (а згодом Словаччина) та Угорщина в рівній мірі є державами-спадкоємцями Австро-Угорщини. Отже, ніщо не могло бути відокремлено від сьогоднішньої Угорщини", — заявили в міністерстві, додавши, що вважають поширення подібних наративів будь-ким "безглуздим порушенням добросусідських відносин і стабільності в нашому регіоні".

Нагадаємо, що Віктор Орбан також використовує питання угорської меншини в Україні, заявляючи, що поки воно не буде вирішене, Угорщина не схвалить вступ України до ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що угорський активіст критикує Орбана за його зв'язки з Путіним та приніс під будинок прем'єра труну.

Також "Коментарі" писали про Україну та ще 37 країн, які розкритикували Угорщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини