Головна Новини Світ Європа "Путін - мій друг": у Латвії засудили кремлівську активістку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Путін - мій друг": у Латвії засудили кремлівську активістку

Олена Крейле регулярно у своїх вікнах вивішувала прапор РФ.

11 липня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

 Латвійський суд виніс вирок прокремлівській активістці Олені Крейле за прославляння агресії РФ. Як повідомляє Delfi, її засудили до трьох років позбавлення волі. Жінка відома тим, що прославляла воєнні злочини РФ в Україні. У вікнах її будинку постійно можна було бачити російський прапор та інші символи підтримки Росії, а також напис "Путін — мій друг".

"Путін - мій друг": у Латвії засудили кремлівську активістку

Олена Крейле (фото з відкритих джерел)

Крейле звинуватили у виправданні геноциду, злочинів проти людяності, миру та воєнних злочинів. Раніше вона вже отримувала умовне покарання у вигляді однорічного позбавлення волі за виправдання воєнних злочинів Росії, але прокуратура не погодилася з цим вироком і оскаржила його.

Справа була порушена через те, що активістка постійно з'являлася в публічних місцях та висловлювала підтримку російській агресії проти України, використовуючи відповідний одяг або аксесуари.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що кремлівські пропагандисти визнали, що атаки на мирних мешканців в Україні були не випадкові.  Російські пропагандисти відкрито закликають до насильства проти мирного населення України, що підтверджує навмисний характер російських атак на цивільні об'єкти в Україні. Таку думку висловив журналіст Денис Казанський. 

За його словами, ті, хто сумнівається у навмисності російських ударів по цивільних об'єктах в Україні, очевидно, не стежать за російським телебаченням. Наприклад, російський пропагандист і путініст Володимир Соловйов у своїй програмі на державному телебаченні РФ відверто закликав до насильства проти українців.

Такі заяви від російських медіа лише підтверджують навмисний характер атак на мирних жителів і цивільну інфраструктуру України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини