Головна Новини Світ Європа Путін зробив для України більше ніж будь-хто до нього: голова МЗС Австрії зробив заяву про закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив для України більше ніж будь-хто до нього: голова МЗС Австрії зробив заяву про закінчення війни

Голова МЗС Австрії зазначив, що наразі не бачить готовності Росії серйозно брати участь у переговорах.

31 липня 2024, 19:05 comments1572
Поділіться публікацією:

 Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв'ю "Укрінформ" висловив думку, що українці повинні самостійно вирішувати, коли їхня держава буде готова до переговорів з Росією. Він вважає неприпустимими заклики інших країн або світових політиків до України поступитися частиною своєї території заради миру.

Путін зробив для України більше ніж будь-хто до нього: голова МЗС Австрії зробив заяву про закінчення війни

Александер Шалленберг (фото з відкритих джерел)

Шалленберг зазначив, що в Австрії серйозно замислюються над тим, як можна змусити Путіна припинити вторгнення і закінчити війну в Україні. Це питання турбує багатьох, і Австрія обговорювала його під час візиту індійського прем'єр-міністра Моді. Міністр підкреслив важливість тіснішого залучення країн Глобального Півдня, особливо країн БРІКС, для забезпечення безпеки та впливу на Москву.

Однак, за словами Шалленберга, ніхто не знає точно, що впливає на думки Путіна. Навіть китайські партнери, які бажають припинення війни, мають лише обмежений вплив на нього.

Міністр зазначив, що наразі не бачить готовності Росії серйозно брати участь у переговорах. При цьому він підкреслив, що переговори щодо України не можуть відбуватися без України. Український народ повинен сам вирішувати, коли він готовий до переговорів, і не може бути миру під диктатом або нав'язаного Росією без урахування думки України.

Шалленберг різко висловився проти закликів деяких західних політиків до України відмовитися від окупованих територій або частково від суверенітету заради миру. Він навів приклад, що якби Австрію атакували і окупували її території, пропозиції відмовитися від цих територій були б абсолютно неприйнятними.

Він підкреслив, що територіальна цілісність і суверенітет України – це виключно справа українського народу, який зазнав нападу і демонструє неймовірну готовність боротися. За словами Шалленберга, Путін своїм нападом більше сприяв єдності українського суспільства, ніж будь-хто інший до нього, тому такі заклики ззовні є абсолютно абсурдними. Остаточне рішення має бути за українським народом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в австрійській армії назвали три сценарії війни в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини