Головна Новини Світ Європа Реакція Норвегії на її включення у список «недружніх» дій по відношенню до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Норвегії на її включення у список «недружніх» дій по відношенню до Росії

Росія розширила список країн, які вчиняють "недружні" дії щодо РФ та включила туди Норвегію. Скандинавська країна відповіла.

3 серпня 2023, 16:33 comments2246
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт відповіла на повідомлення кабміну РФ про потрапляння у список країн "недружніх дій" до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Реакція Норвегії на її включення у список «недружніх» дій по відношенню до Росії

Керівник МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт. Фото з відкритих джерел

3 серпня Росія розширила список країн "недружніх ді" та додала туди Норвегію. Очільниця МЗС Норвегії відреагувала на такий крок Росії та заявила, що у Кремль не має підстав стверджувати, що її країна поводилась "недружньо".

"Сьогоднішня ситуація є результатом війни Росії проти України. Росія може сама вирішити припинити війну", — заявила Аннікен Гуйтфельдт.

Норвезька чиновниця додала, що як сусідні країни, вони обидві зацікавлені у двосторонніх зв’язках, особливо зважаючи на "важкі часи". Гуйтфельдт повідомила також, що наразі Норвегія ще не отримала офіційного повідомлення з Москви про включення до списку країн "недружніх дій".

Нагадаємо, що Росія має список країн "недружніх дій", до якого у 2021 році потрапила Чехія та Сполучені Штати, а у 2022 році Словаччина, Словенія, Данія, Греція та Хорватія. 

Нагадаємо, що Норвегію включили до списку "недружніх країн" ще в березні 2022 року, незабаром після початку війни в Україні — але тепер її додали до списку "недружніх дій".

Раніше портал "Коментарі" писали, що російський уряд додав Норвегію у список "недружніх держав" і ввів новий ліміт на представників  норвезького дипломатичного корпусу у Російській Федерації.

Також "Коментарі" писали, що Росія заявила про неповагу до охорони природи з боку Норвегії та вимагає від північної країни майже пів мільярда рублів компенсації за збитки. Усе через інцидент з оленями, які перетнули кордон, витоптали та з'їли рослинний покрив у російському національному парку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини