Головна Новини Світ Європа Репарації Україні: на Заході придумали спосіб, щоб передати заморожені російські активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Репарації Україні: на Заході придумали спосіб, щоб передати заморожені російські активи

Ці кроки називають контрзаходами, які можуть спонукати РФ припинити агресію

20 грудня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Країни G7 вже близькі, щоб винести  рішення  про конфіскацію російських активів. А  преса вже дізналась подробиці  плану  їх  передачі Україні.

Репарації Україні: на Заході придумали спосіб, щоб передати заморожені російські активи

Передача заморожених російських активів (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує FT.  Як стверджують журналісти, у Вашингтоні публічно не підтримують  конфіскацію заморожених активів, але дали  згоду в приватному порядку.

Як свідчить один з дискусійних документів G7,  який поданий офіційними особами Сполучених штатів, це  рішення пояснюється,  як "контрміра",  що дозволено міжнародним правом, що  буде "спонукати Росію припинити агресію".

За припущеннями  офіційних  посадовців Сполучених Штатів, арештовані активи можливо будуть  перераховані Україні у вигляді  траншів, для  прикладу  через Світовий банк або Європейський банк реконструкції та розвитку. Це розглядають, як "аванс" перед компенсацією Україні, яку РФ  змушена буде  виплатити відповідно до міжнародного права за свою агресію.

Довідково:  як свідчать документи  Європейської комісії, з яким ознайомились представники  Financial Times, в минулому  році  майже  260 млрд євро активів центрального банку Росії були  заморожені в  країнах G7, ЄС та Австралії. Більша частина цієї суми — близько 210 млрд євро — зберігається в ЄС.   Сполучені Штати   наклали арешт на  невелику частину  державних активів РФ:  майже  5 млрд. доларів. Вся сума заморожених на Заході  активів  РФ нараховує  більше 300 млрд. доларів США.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЄС полює на російські грошіЄвросоюз намагається знайти та заморозити гроші російських мільярдерів, які перебувають під санкціями ЄС. Наразі Європейський Союз зміг заморозити 20,9 млрд євро. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини