Головна Новини Світ ЄС ЄС полює на російські гроші: скільки вдалось заморозити
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС полює на російські гроші: скільки вдалось заморозити

Європейський Союз шукає активи російських олігархів, щоб заморозити їх, а потім відправити на відновлення України.

9 березня 2023, 19:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Євросоюз намагається знайти та заморозити гроші російських мільярдерів, які перебувають під санкціями ЄС. Наразі Європейський Союз зміг заморозити 20,9 млрд євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

ЄС полює на російські гроші: скільки вдалось заморозити

ЄС шукає російські гроші. Фото з вікдритих джерел

Перші санкції проти Російської Федерації та її громадян, що причетні до війни, але тримають свої активи в європейських установах були введені на початку повномасштабного вторгнення. Наразі, останній 10 пакет, ще збільшив кількість таких громадян Росії. Згідно зі статистикою, у 2018 році обсяг інвестицій Росії в Євросоюз оцінили в 136 млрд євро. Попри це у жовтні ЄС повідомив, що вдалось заморозити 17,4 млрд євро. А станом на початок березня ця сума склала 20,9 млрд євро.

За даними ЄС, такі країни як Бельгія і Люксембург заморозили мільярди російських грошей. Але близька до Росії Греція вказала, що заблокувала лише 212 тис. євро. У Мальти подібний показник – 222 тис. євро.

Минулого року ЄС створила робочу групу, яка працює над пошуком та блокуванням російських грошей у Євросоюзі, а також сприяє покращенню координації дій між країнами.

"Ця група відіграє важливу роль у вивченні того, як кримінальне та податкове законодавство може бути використано для реконструкції України", — повідомляє Bloomberg.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство оборони США не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів.

Також "Коментарі" писали про генерального секретаря НАТО, який назвав загальну суму допомоги Україні від союзників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини