Головна Новини Світ Європа РФ випробувала новий гібридний арсенал втручання: як «зламала» виборців у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ випробувала новий гібридний арсенал втручання: як «зламала» виборців у Молдові

У Верховній Раді відреагували на вибори у Молдові та попередні результати референдуму щодо євроінтеграції

сьогодні, 11:30
Поділіться публікацією:

Росія не відпускає пострадянські республіки з зони свого впливу й намагається в будь-який спосіб зберегти вплив, відзначила нардеп Ірина Геращенко. За її словами, на межі — голоси за європейське майбутнє Кишинева. Окрім того, вона додала, що Росія випробувала в Молдові весь гібридний арсенал втручання в вибори, з дезінформацією і підкупом, кинувши сотні мільйонів на спотворення громадської думки.

РФ випробувала новий гібридний арсенал втручання: як «зламала» виборців у Молдові

Вибори в Молдові

Як каже Геращенко, війна, розвʼязана Росією проти України, є однією з ключових страшилок на виборчих кампаніях Молдови і Грузії, де проросійські політики лякають виборів, мовляв, європейський вибір і американські бази на нашій території — це гарантована війна з Москвою.

За словами політика, результати голосування в Молдові — це й велике розчарування, адже ця країна має тісні взаємини з Румунією, її громадяни бачать, як змінюється і розвивається Бухарест в складі ЄС і НАТО, але при цьому голосують за минуле.

"Це урок для України, певні політичні сили якої так настирливо притягували референдум по членству в НАТО тоді, коли більшість українців не усвідомлювали важливість членства в Альянсі і жили міфами,- відзначила Геращенко.

За її словами, в Молдові голоси громадян за кордоном рятують результати на референдумі про включення європейського вектора в Конституцію Молдови. Станом на зараз після підрахунку 98% голосів 50,16% — за, 49,84% — проти.

При цьому громадяни, що голосували всередині Молдови, не продемонстрували підтримки європейської інтеграції. Зокрема, навіть у Кишиневі підтримка європейського вектора лише трохи перевищує 55%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є думка про те, що результати виборів у Молдові є критичною загрозою нацбезпеці України. Експерти звертають увагу на те, що в країні, яка за декілька місяців має почати переговори з ЄС про вступ, не вистачає голосів, щоб увічнити європейський вибір без голосів діаспори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини