Головна Новини Світ Європа Рішення ухвалено. У друзів Путіна відберуть важливий актив у Фінляндії
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення ухвалено. У друзів Путіна відберуть важливий актив у Фінляндії

Влада Фінляндії планує викупити або націоналізувати головну арену Гельсінкі, яка належить Ротенбергам і Тимченку

28 березня 2024, 22:53
Поділіться публікацією:

Міська рада Гельсінкі вирішила викупити спортивно-концертний комплекс Helsinki Hall, яким володіють російські олігархи, друзі Володимира Путіна Геннадій Тимченко та брати Аркадій і Борис Ротенберги.

Рішення ухвалено. У друзів Путіна відберуть важливий актив у Фінляндії

У російських олігархів заберуть арену в Гельсінкі. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє фінське видання Yle, спортивна арена Helsinki Hall стоїть порожньою від початку російського вторгнення в Україну.

Видання пише, що власники арени, Аркадій і Борис Ротенберги та Геннадій Тимченко, перебувають у списку санкцій ЄС. Також під санкціями США перебувають син Бориса Ротенберга Роман і бізнесмен Кай Паананен, які ухвалюють рішення в раді директорів фонду, який управляє ареною.

За словами заступника мера Гельсінкі Пааво Архінмякі, якщо власники добровільно не погодяться на продаж арени, не пізніше червня влада міста запустить процес експропріації та переведе Helsinki Hall у державну власність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони зупинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://yle.fi/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини