Головна Новини Світ Європа Росія створює фальшиві протести в Європі: названа мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створює фальшиві протести в Європі: названа мета

Російські спецагенти використовують європейські демонстрації проти пенсійної реформи чи зміни клімату як фон для антиукраїнських фальшивих протестів та поширюють зображення з них в соцмережах.

8 травня 2023, 13:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька європейських видань провели журналістське розслідування та з’ясували, що російські спецслужби влаштовують фальшиві протести в Європі. Мета таких завдань створити антиукраїнські настрої та запобігти вступу Швеції до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Росія створює фальшиві протести в Європі: названа мета

Росія проводить антиукраїнські фальшиві протести в Європі. Фото з відкритих джерел

Німецькі інформаційні ресурси Süddeutsche Zeitung, NDR і WDR, французьке видання Le Monde, шведська газета Expressen та інші європейських інформагентств провели дослідження та з'ясували, що Кремль організовує антиукраїнські демонстрації в Європі.

За інформацією видань Москва рекомендує своїм агентам імітувати фейкові протести у Європі. Ймовірно частина з них вже відбулась, наприклад, у Туреччині, де російські спецслужби видають себе за українців та протестують проти Ердогана. 

Видання стверджують, що російські агенти проникають у протестні групи європейців, які виходять на демонстрації через пенсійну реформу, зміну клімату, проблем медицини. Мета таких дій поширити пропаганду проти підтримки України. Подібні демонстрації проходили у Парижі, Гаазі, Брюсселі і Франкфурті.

Фото з таких протестів потім видають за антиукраїнські демонстрації та поширюють у соцмережах. Таким чином Кремль сподівається зменшити підтримку України на Заході.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Збройних силах України пояснили заяви засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина: не здатен виконати свої зобов’язання.

Також "Коментарі" писали, що російський винищувач перехопив польський літак: що відомо про інцидент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини