Головна Новини Світ Європа Розвідка Нідерландів попереджає про спроби диверсій з боку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Нідерландів попереджає про спроби диверсій з боку Росії

Військова розвідка Нідерландів повідомляє про дії, що вказують на шпигунство та інші потенційні порушення, які вчиняє Російська Федерація.

21 лютого 2023, 11:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нідерландська розвідка попередила, що Росія планує здійснити саботаж енергетичної інфраструктури у Північному морі, тому спецслужба попереджає операторів бути напоготові можливим загрозам. Згідно з оприлюдненим звітом нідерландської військової розвідки MIVD, йдеться не лише про газопроводи, а й про підводні кабелі та вітрові електростанції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на FT.

Розвідка Нідерландів попереджає про спроби диверсій з боку Росії

Генерал Ян Свілленс на пресконференції про загрозу з боку Росії. Фото з відкритих джерел

Керівник MIVD генерал Ян Свілленс на пресконференції повідомив, що нещодавно розвідка виявила корабель у Північному морі, який намагався скласти карту критичної інфраструктури. Ці спроби виявились невдалими, адже нідерландські військові та берегова охорона зупинила шпигунську діяльність. Розвідка повідомила, що особливу зацікавленість судно проявило до вітрових електростанцій.

Звіт нідерландської розвідки попереджає операторів енергетичної інфраструктури про необхідність посилити заходи безпеки. Документ описує також механізм, за яким російські офіцери намагаються обійти санкції та таємно відправляють товари до Росії.

Восени минулого року Норвегія підвищила стан готовності своїх збройних сил у через диверсії на газопроводах "Північний потік". Труби, які колись переправляли газ з РФ до Європи, були зруйновані вибухами у вересні. Норвезькі органи слідства підозрюють у цій діяльності Росію. Путін відкидає звинувачення та стверджує, що за всім стоять "англосакси".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що норвезька розвідка назвала країну, яка становить головну загрозу, яка включає атаку на нафтові установки в країні.

Також "Коментарі" писали про розвідку Британії, яка розповіла про нову тактику росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини