Головна Новини Світ Європа Норвезька розвідка назвала країну, яка становить головну загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвезька розвідка назвала країну, яка становить головну загрозу

Три головні служби безпеки Норвегії, подали аналіз в якому назвали Росію найбільшою загрозою.

13 лютого 2023, 18:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Норвегії отримав щорічну оцінку загроз для їх країни від основних служб безпеки. За цими результатами виявилось, що Росія становить найбільшу загрозу для Європи та Норвегії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Норвезька розвідка назвала країну, яка становить головну загрозу

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам. Фото з відкритих джерел

Після щорічного аналізу Служби зовнішньої розвідки, Управління національної безпеки та Служби внутрішньої безпеки Норвегії міністр оборони Бйорн Арільд Грам назвав країну, яка становить головну загрозу для Європи.

"Сьогодні Росія становить найбільшу загрозу безпеці Норвегії та Європи, і протистояння із Заходом буде тривалим", — заявив міністр оборони Норвегії.

Заступник голови Служби зовнішньої розвідки Норвегії Ларс Нордрум раніше повідомляв, що його країна може зазнати атаки з боку Російської Федерації. Головною мішенню для росіян можуть стати нафтові установки.

"Норвегія зараз є найважливішим постачальником енергії для Європи після того, як Росія припинила експорт газу на захід", — сказав Нордрум.

Глава Управління національної безпеки Софі Ністрем додає, що від російського саботажу на норвезьких установках може постраждати вся Європа. Саме через норвезькі нафтові та газові установки країни ЄС отримають значну частину енергетичних ресурсів, які раніше надходили з Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британці оприлюднили шпигунський план Кремля.

Також "Коментарі" писали про пресконференцію генсека НАТО Єнса Столтенберга, на якій він заявив, що Путін починає нові наступальні дії. Генсек також звинуватив дві країни, які стоять за шпигунськими кулями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.theguardian.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини