Головна Новини Світ Європа Санду назвала дату, коли Молдова має стати членом ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Санду назвала дату, коли Молдова має стати членом ЄС

Президентка Молдови хоче, щоб її країна стала членом ЄС у найближчі роки

17 березня 2023, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

17 березня президентка Майя Санду виступила у парламенті країни, де заявила, що іншого шляху, окрім інтеграції з Європейським Союзом для Молдови не існує. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Санду назвала дату, коли Молдова має стати членом ЄС

Президентка Молдови Майя Санду. Фото з відкритих джерел

Під час своєї промови Санду сказала, що шлях до ЄС, це єдина можливість отримати сильну та вільну Молдову. Президентка наголосила, що попередні роки різні політики використовували брехню та розділяли країну. Ймовірно маючи на увазі попередника Додона, який відомий своїми проросійськими поглядами. Виступаючи в парламенті, Майя Санду вказала на дату, коли Молдова має стати членом Євросоюзу.

"У 2030 році Молдова повинна бути членом ЄС. Зараз у нас є реальний шанс стати повноправним членом європейської родини", — заявила президентка Молдови.

Виступаючи Санду закликала всіх об’єднатись заради спільної мети – інтеграції Молдови в європейський простір. Президентка також розкритикувала проросійських політиків, зокрема партію "Шор", яка організовує мітинги проти уряду. Також лідерка Молдови розкритикувала Кремль, заявивши, що Росія використовує у своїй міжнародній політиці тільки погрози та шантаж.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Сполучених Штатів розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові.

Також "Коментарі" писали про те, що парламент Молдови офіційно скасував молдовську мову. За таке рішення у другому читанні проголосувала більшість чиновників. Тепер офіційною мовою в державних документах замість молдовської буде румунська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини