Головна Новини Світ Європа Ще одна країна визнала ПВК «Вагнер» терористичною організацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна визнала ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Сейм Литви визнав ПВК "Вагнер" терористичною організацією

14 березня 2023, 14:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Литовський Сейм ухвалив резолюцію, згідно з якою приватна військова компанія "Вагнер" є терористичною організацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію BNS.

Ще одна країна визнала ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Литва визнала ПВК «Вагнер» терористичною організацією. Фото з відкритих джерел

14 березня Сейм Литви висунув резолюцію про визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією. Ідея була прийнята та підтримана 117 членами литовського Сейму.

В ухваленій резолюції йдеться про те, що російська ПВК "Вагнер" становить загрозу для суспільства і безпеки держави. Окрім того, Сейм наголосив, що Росія спеціально підтримує діяльність такої організації і подібних до неї для вчинення воєнних злочинів в Україні, включно з вбивствами, катуваннями, бомбардуваннями будинків та інших об’єктів цивільної інфраструктури.

"Для нас потрібно не дозволити Російській Федерації стерти кордон між війною і миром, коли в разі агресивних дій РФ нібито не відповідатиме за операції, що проводила нібито приватна військова кампанія", — говорить один з ініціаторів литовської резолюції Лауринс Кашчунас.

Раніше "Портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький назвав країну, яка має вирішити долю війни в Україні. На його думку, у цій формулі немає місця для України.

Також "Коментарі" писали, що очільник МВС повідомив кількість воєнних злочинів Російської Федерації, які зареєстровані в Україні. Також було названо кількість ракетних ударів та знищенних житлових будинків від російської армії за рік від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини