Головна Новини Світ Європа "Щоб можна було вільно пересуватися": Угорщина вводить паспорт Covid-щеплень
commentss НОВИНИ Всі новини

"Щоб можна було вільно пересуватися": Угорщина вводить паспорт Covid-щеплень

Поки розробка працює в режимі тестування

29 грудня 2020, 16:46
Поділіться публікацією:

В Угорщині створили додаток, який підтверджує факт вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляє електронний портал "Угорська нація". Через сервіс можна дізнатися, коли і яким чином власник був діагностований на наявність інфекції, а також чи був він щеплений від COVID-19.

"Щоб можна було вільно пересуватися": Угорщина вводить паспорт Covid-щеплень

Програмне забезпечення було створено за запитом держави з тією метою, щоб громадянам було простіше довести свій захист. Мається на увазі, що жителі Угорщини зможуть вільно відвідувати місця і отримувати послуги там, де існує висока ймовірність зараження: перукарні, театри, перельоти, будь-які заходи. Працювати "коронавірусний паспорт" буде через номер соціального страхування жителя Угорщини.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Британії намагаються винайти так званий "Паспорт свободи". Цей електронний "документ" дозволить британцям, які не інфіковані коронавірусною хворобою, відвідувати місця скупчення людей, такі як кафе і ресторани, навчальні заклади та бізнес-центри. Про нововведення повідомляє національний портал Daily Mail. За інформацією представників ЗМІ, уряд країни вже уклало угоду з двома IT-корпораціями для створення програми. Стало відомо і про принцип роботи системи — за допомогою програми користувачеві присвоюється особистий QR-код на його смартфоні, який прив'язаний до цифрового паспорту з даними користувача.
Крім того, порталу стало відомо про те, що Україна поки не буде закривати кордони з Об'єднаним Королівством Великобританії. Про це повідомляє глава Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини