Головна Новини Світ Європа Сепаратисти знову пригрозили розколоти Молдову: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Сепаратисти знову пригрозили розколоти Молдову: що сталося

Гагаузьке автономне утворення обіцяє вийти зі складу Молдови

6 квітня 2024, 21:01
Поділіться публікацією:

Голова Гагаузької автономії Євгенія Гуцул заявила, що край буде готовий вийти зі складу Республіки Молдова у випадку, якщо Молдова надумає об'єднатись з Румунією.

Сепаратисти знову пригрозили розколоти Молдову: що сталося

У Молдові сепаратисти погрожують розколом. Фото з відкритих джерел

Про це Євгенія Гуцул заявила у відповідь на заяву румунського прем'єра Марчела Чолаку, який сказав, що "вірить в об'єднання Румунії та Молдови, яке відбудеться в ЄС".

"Якщо нинішня молдавська влада піде на унію з Румунією, Гагаузька автономія не мовчатиме. 2 лютого 2014 року на референдумі наші люди дали чітку відповідь, що своє майбутнє вони бачать виключно у складі незалежної та суверенної Молдови. Будь-які уніоністські починання означають негайний запуск процедури відділення Гагаузії та повернення до незалежної Гагаузької республіки", — заявила Євгенія Гуцул.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай посилює підтримку військово-промислового комплексу Росії, що створює проблеми не лише Україні, але й несе загрози Заходу. Ентоні Блінкен розповів союзникам, що допомога Китаю Москві досягає таких масштабів, які "викликають занепокоєння". Китай надає Росії певні інструменти та ресурсів, а також проводить технічні експертизи.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні. "Той факт, що країни НАТО постачають F-16, а також навчають пілотів і постачають озброєння для F-16, є ще одним прикладом значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Але жодна система не змінить ситуацію на полі бою. Це не срібна куля, яка може змінити військовий конфлікт", — сказав Єнс Столтенберг. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини