Головна Новини Світ Європа Сербія приводить армію в бойову готовність
commentss НОВИНИ Всі новини

Сербія приводить армію в бойову готовність

На Балканах знову гаряче. Сербія готова відповідати на можливі напади інших країн.

1 листопада 2022, 22:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рішення про підвищену боєготовність оголосив міністр оборони Сербії за наказом президента країни Александара Вучича. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сербське видання Alo.

Сербія приводить армію в бойову готовність

Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Наказ про бойову готовність пов’язаний з вимогами від влади Косово. Мається на увазі, що з 1 листопада автомобілі громадян Косово мають отримати місцеву реєстрацію, а не сербську, як було раніше. За невиконання такої вимоги передбаченні штрафи та надалі конфіскація автомобіля.

Сербський міністр повідомив, що війну починати влада країни не планує.

"Звісно, ​​ніхто не хоче конфліктів і воєн, і йому в голову не спадає грати в такі ігри. Сербія є серйозною країною і вживає всіх заходів, щоб мати можливість реагувати на кожну складну ситуацію", — сказав міністр.

Невдовзі після таких заяв поблизу сербського села Мердаре невідомі безпілотники обстежили військові казарми та позиції сербської армії. На такі дії відреагував президент Александар Вучич, який наказав запустити винищувачі МІГ-29 та збити ворожі дрони.

"Коли Сербія говорить про мир і стабільність, це не означає, що ми слабкі, що нас можуть турбувати і принижувати", — сказав президент Сербії Вучич після наказу про запуск винищувачів.

Нагадаємо, що в кінці літа влада Косово намагалась внести рішення про зміну номерів, але через сутички на кордоні з Сербією вирішила перенести рішення на 1 листопада. Тоді прем'єр-міністра Косово Альбіна Курті, повідомила, що інциденти були організовані Белградом за підтримки Москви.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Молдові впала російська ракета.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що Саудівська Аравія повідомила США про можливий військовий напад з боку Ірану.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини