Головна Новини Світ Туреччина Ердоган все більше піддається критиці в Туреччині. Які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган все більше піддається критиці в Туреччині. Які причини

Руйнівні землетруси можуть відкласти майбутні вибори, оскільки президент Туреччини стикається з негативною реакцією суспільства.

12 лютого 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серія потужних землетрусів, що пройшла в Туреччині негативно впливає на позицію президента країна Реджепа Ердогана. Політика критикують за неготовність до катастрофи, повільні рятувально-пошукові операції, надання допомоги і все це відбувається на фоні невдалих економічних реформ Ердогана. Про критику теперішнього лідера Туреччини повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Ердоган все більше піддається критиці в Туреччині. Які причини

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Ердоган очікує на вибори президента, які мають відбутись через три місяці. Суспільство та опозиція все більше критикує лідера Туреччини.

"Вони зазнали невдачі в цьому, як і в будь-якому іншому питанні, вони не знають, як керувати державою. Якщо хтось відповідальний за цей процес, то це Ердоган. Саме ця керівна партія 20 років не готувала країну до землетрусу", — сказав лідер головної опозиційної партії Кемаль Кілічдароглу.

Ймовірно, землетрус 1999 року в Туреччині похитнув позиції тодішньої влади та надав можливість Ердогану отримати підтримку населення. Тепер, усе більш критики йде в бік президента Туреччини. Його звинувачують у тому, що гроші, які мали йти на укріплення будівель та боротьбі з землетрусами були витрачені на дороги, якими керують партнери Ердогана. Інші ж стверджують, що влада перешкоджає міжнародним організаціям у рятувальних операціях, окрім того, постраждалих могли лишати без допомоги.

"Деякі з тих, хто вижив, сказали, що їх залишили на морозі, без їжі та води, тоді як інші повідомили, що навіть чули, як їхні близькі опинилися під завалами, а рятувальники не прийшли, щоб допомогти їх звільнити", — повідомляє Politico.

Ердоган намагається впоратись з гуманітарною катастрофою та заявив, що кожна сім’я, яка постраждала від землетрусу отримає 10 тис. лір (близько 500 євро). Також президент Туреччини обіцяє побудувати впродовж року житло для постраждалих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган звинуватив Захід у втручання у внутрішню політику Туреччини.

Також "Коментарі" писали про найсмертоносніші землетруси в історії людства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини