Головна Новини Світ Європа Штам Omicron: на термінові збори для обговорення ситуації з'їдуться представники Великої сімки
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам Omicron: на термінові збори для обговорення ситуації з'їдуться представники Великої сімки

Поширення штаму Omicron обговорять міністри охорони здоров'я країн G7

29 листопада 2021, 08:36
Поділіться публікацією:

29 листопада представники країн-членів G7 зберуться на термінову зустріч, щоб обговорити поширення нового штаму під назвою Омікрон. Про це пише The Guardian.

Штам Omicron: на термінові збори для обговорення ситуації з'їдуться представники Великої сімки

Пандемія коронавірусу у світі продовжується, фото з відкритих джерел

Відомо, що на з'їзд прибули міністри охорони здоров'я Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, США. Також повідомляється, що новий штам виявлено у Великобританії, Німеччині та Італії. Там медики завдяки тестам виявили чимало позитивних результатів, що свідчить про поширення нового штаму в країнах Європи. Раніше ми повідомляли, що штам виявили і в Бельгії та деяких країнах Азії й Близького Сходу.

За словами міністра охорони здоров’я Франції, скоріш за все штам циркулює і в його країні, наразі поводиться тестування біологічних матеріалів для виявлення мутацій вірусу.

В той же час, коли країни Євросоюзу, США скасували авіарейси з Африки, ВООЗ закликало до того, щоб країни не запроваджували надлишкові та агресивні карантинні обмеження через новий штам.

Крім того, директор Національного інституту охорони здоров’я США доктор Френсіс Коллінз підкреслив, що наразі у вчених немає підтвердження, що Омікрон спричиняє більш тяжкий перебіг хвороби, ніж попередні варіанти COVID-19. Хоча вчений не відкидає, що мутація вірусу більш заразна, бо вона швидко розповсюдилася у Південній Африці.

Після скликання групи експертів для оцінки даних ВООЗ заявила, що "попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом" порівняно з іншими варіантами. Це означає, що люди, які заразилися COVID-19 і одужали, можуть знову захворіти. Схоже, що цей варіант має велику кількість мутацій, близько 30, у шиповому білку коронавірусу, що може вплинути на те, як легко він поширюється серед людей.

Незважаючи на те, що деякі генетичні зміни в омікроні викликають занепокоєння, досі неясно, чи становлять вони загрозу для здоров’я населення. Деякі попередні варіанти, як-от бета-варіант, спочатку викликали тривогу вчених, але не вони поширилися.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, коли з'явитися ефективна проти нових мутацій коронавірусу вакцина. Мова йде про американські компанії, що виробляють вакцину. Попередньо відомо, що вони планують розпочати працювати над новою вакциною з грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини