Головна Новини Світ Європа Швейцарія блокує передачу зброї для України. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія блокує передачу зброї для України. Яка причина

Швейцарія забороняє відправляти техніку та боєприпаси з інших країн до України, якщо вони були виготовлені на її території.

11 січня 2023, 14:51 comments1500
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Швейцарія відмовляється дозволити її країні реекспортувати військову техніку в Україну та назвала причину такого рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на швейцарське видання Swissinfo.

Швейцарія блокує передачу зброї для України. Яка причина

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес. Фото з відкритих джерел

Швейцарія суворо продовжує дотримуватись своєї концепції нейтралітету. Уряд країни вважає, що поставки військової техніки та комплектуючих може зашкодити нейтралітету Швейцарії.

Раніше Німеччина тиснула на Швейцарію, щоб передати боєприпаси до німецької зенітної установки Gepard, яка вдало захищає мирне населення України та збиває іранські дрони та російські ракети. Проте для Шольца такий тиск виявився безрезультатним. Зараз Швейцарія заборонила надсилати військову техніку з Іспанії.

"Ми розуміємо, поважаємо та приймаємо нейтралітет, але нам потрібен дозвіл від Швейцарії на цей тип матеріалів, який наразі не надається", — повідомила Маргарита Роблес на зустрічі з іспанськими послами цього тижня.

Наразі невідомо кількість боєприпасів чи модель військової техніки, яку забороняє реекспортувати Швейцарія з Іспанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію американського бізнесмена Ілона Маска на постачання до України західних танків. Слова власника Twitter розкритикував генерал з 35-річним досвідом.

Також "Коментарі" писали про одну умову, яку повідомила Фінляндія для відправки танків Leopard 2 до України. також у Фінляндії наголосили, що інші країни Європи мають більше військових можливостей для допомоги Україні у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини