Головна Новини Світ Європа Швейцарія хоче повернути конфісковані гроші росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія хоче повернути конфісковані гроші росіянам

Депутати написали міністру закордонних справ Британії з вимогою оскаржити рішення Швейцарії про повернення відмиваних коштів росіянам, які перебувають під санкціями.

8 лютого 2023, 14:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суд Швейцарії постановив повернути 15,3 млн доларів трьом росіянам, які причетні до відмивання коштів. На такі дії відреагували британські політики, які закликають Швейцарію змінити своє рішення, адже росіяни, які причетні до скандалу перебувають під санкціями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Telegraph.

Швейцарія хоче повернути конфісковані гроші росіянам

Швейцарія хоче передати заморожені гроші росіянам. Фото з відкритих джерел

Швейцарія заморозила російські кошти у 2011 році в рамках розслідування ймовірного відмивання великих сум грошей. Як повідомляє The Telegraph серед підозрюваних троє росіян: власник російського банку Дмитро Клюєв, син російського чиновника Денис Кацив та чоловік чиновниці російської податкової служби Владлен Степанов. Усіх їх звинуватив у змові адвокат Сергій Магнітський. Невдовзі Магнітський помер після побиття.

На рішення Швейцарії передати гроші росіянам відреагувала Британія. У спільному листі Джонатан Джаноглі та Маргарет Ходж заявили:

"Британія доклала всіх зусиль, щоб притягнути Росію до відповідальності за вторгнення Путіна санкції та підтримку України. Здається нерозумним, що наш гаданий союзник повертає явно здобуті незаконним шляхом цим злочинцям, пов’язаним із Кремлем. Це також викликає серйозне питання про те, скільки ще незаконних російських коштів доступні для путінських чиновників у Швейцарії".

На рішення швейцарців відреагував і керівник компанії Global Magnitsky Justice Campaign Білл Браудер, який найняв Магнітського.

"Спочатку було нацистське золото, потім гроші диктаторів, а тепер вони повертають гроші особам, які перебувають під санкціями Великої Британії та мають зв’язки з Кремлем у розпал смертельної війни Путіна в Україні. Ці гроші мають бути спрямовані на допомогу та відновлення України".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв думки експертів, чи зможе Україна отримати конфісковані кошти російських олігархів.

Також "Коментарі" писали про Британію, яка планує прийняти закон про передачу конфіскованих грошей українському народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини