Головна Новини Світ Великобританія Британія планує прийняти закон, щоб передати російські гроші Україні. Відома дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія планує прийняти закон, щоб передати російські гроші Україні. Відома дата

Британський уряд планує проголосувати 24 лютого за закон, який зможе передавати конфісковані гроші РФ для України.

7 лютого 2023, 17:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Відповідно до запропонованого нового закону державні активи Росії, заморожені у Великобританії, мають бути конфісковані та використані для допомоги у відбудові України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Британія планує прийняти закон, щоб передати російські гроші Україні. Відома дата

Британія планує передати Україні гроші Росії. Фото з відкритих джерел

Російська Федерація завдає значні фінансові збитки Україні обстрілюючи заводи, фабрики та інші підприємства, окрім того, частина бізнесу не може працювати на окупованій території, а велика кількість українців покинули країну через російське вторгнення.

Загальні збитки, які Росія завдала складно порахувати, але станом на грудень прямі збитки інфраструктури оціненні в 137,8 млрд доларів, тоді як збитки довкіллю сягають майже 2 трильйонів.

Урядовці та юристи намагаються притягнути Росію до відповідальності та сплатити за ці злочини. Британія планує прийняти новий закон, щоб передати російські гроші Україні. Депутат від Лейбористської партії Кріс Браянт заявив, що його закон зможе це зробити.

"Мій законопроєкт просто вимагає від британського уряду висунути плани арешту активів, що належать Російській Федерації, які наразі вже заморожені через санкції, які ми запровадили у Великобританії, і розподілити їх Україні та українському народу", — сказав Браянт.

Британський політик просить, аби його закон розглянули на річницю вторгнення РФ в Україну — 24 лютого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США готує удар по експортній галузі Росії. Американці хочуть підвищити мита на алюміній на 200%, що зробить неможливим продаж цього металу.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який стверджує, що нібито за січень 2023 року армія РФ змогла знищити майже 350 українських танків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини