Головна Новини Світ Європа Швейцарія відмовилася укласти економічну угоду з ЄС - в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія відмовилася укласти економічну угоду з ЄС - в чому причина

Швейцарія вийшла з переговорів із Брюсселем з однієї причини

27 травня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

Швейцарія відмовилася від рамкової економічної угоди з Євросоюзом і вийшла з переговорів із Брюсселем. Про це повідомили в прес-службі Єврокомісії.

Швейцарія відмовилася укласти економічну угоду з ЄС - в чому причина

Швейцарія не уклала економічну угоду з ЄС - що стало причиною відмови. Фото: svit.aero

"Сьогодні Федеральна рада прийняла рішення про припинення переговорів щодо інституційної рамкової угоди між ЄС і Швейцарією. Ми беремо до відома це одностороннє рішення уряду Швейцарії. Ми шкодуємо про це рішення, враховуючи прогрес, досягнутий за останні роки у втіленні в життя інституційної рамкової угоди", — йдеться в повідомленні.

Сторонами було розглянуто питання щодо захисту зарплати, правил, що регулюють державну допомогу, і прав громадян ЄС, які працюють в Швейцарії, вимагати швейцарських соціальних допомог в рамках свободи пересування.

Проте останній пункт викликав суперечності. Міністр закордонних справ Ігнаціо Кассіс переконаний, що Швейцарія не може прийняти вимоги Брюсселя про рівні права для робітників з ЄС. Це порушує міграційну політику Швейцарії. Уряд також побоювався, що це може призвести до збільшення витрат на соціальне забезпечення. Ігнаціо Кассіс та інші представники уряду були впевнені, що цей крок серйозно відбився б на вартості соціальної політики.

Нагадаємо, що Європейський союз офіційно схвалив відкриття кордонів для туристів з третіх країн. Проте, безпроблемно потрапити до Європи можна буде тільки туристам, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляли, що Європейський союз запускає ініціативу щодо збільшення виробництва вакцин від коронавірусу в Африці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини