Головна Новини Світ Європа Скандинавська країна виганяє російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандинавська країна виганяє російських дипломатів

Швеція вислала п'ять російських дипломатів, які проводили шпигунську діяльність в країні.

25 квітня 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Швеції заявило, що висилає п’ятьох російських депутатів через їх діяльність, яка не пов’язана з дипломатією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Скандинавська країна виганяє російських дипломатів

Швеція вигнала російських дипломатів. Фото з відкритих джерел

Російський посол Віктор Татаринцев отримав повідомлення від міністра закордонних справ Швеції Тобіаса Більстрома, який заявив, що Швеція висилає п'ятьох російських дипломатів.

"Швеція зателефонувала послу Росії... і повідомила йому, що п'ятьох осіб, які працюють в посольстві, попросили залишити країну внаслідок діяльності, яка несумісна з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини", — йдеться у заяві МЗС Швеції.

Швеція не вперше висилає дипломатів російського посольства. Раніше скандинавська країна подібний крок зробила у квітні минулого року. Тоді троє дипломатів покинули стіни російського посольства. Це було пов’язано з вигнанням російських дипломатів кількома іншими європейськими країнами у відповідь на початок війни проти України. Тоді також висилали російських дипломатів з Польщі, Австрії, Чехії та інших країн Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інша скандинавська країна - Норвегія вислала 15 російських дипломатів. Їх вважали агентами розвідки, які здійснювали свою діяльність прикриваючись дипломатичним імунітетом.

Також "Коментарі" писали, що усі 27 представників Європейського Союзу засудили злочинні дії Російської Федерації в Україні та розкритикували заяви Кремля про мир та захист у світі, якій вони нібито здійснюють. Відповідне повідомлення прозвучало перед засіданням ради Безпеки ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини