Головна Новини Світ Європа Ще одна країна вирішила вигнати російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна вирішила вигнати російських дипломатів

Норвегія висилає 15 російських дипломатів. Їх вважали агентами розвідки.

13 квітня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія визнала небажаними 15 співробітників російського посольства в Осло. Російські дипломати мають залишити країну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Ще одна країна вирішила вигнати російських дипломатів

Норвегія вигнала 15 російських дипломатів. Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Норвегії оприлюднило заяву в якій сповістило про потребу вигнати 15 співробітників російського посольства в Осло. В МЗС Норвегії зазначили, що вони були співробітниками російської розвідки, які діяли під прикриттям дипломатичних посад.

"Рішення уряду прийнято у відповідь на зміну ситуації з безпекою в Європі, яка призвела до посилення розвідувальної загрози з боку Росії. Відповідні офіцери повинні незабаром залишити Норвегію", — йдеться в заяві МЗС.

Норвегія є членом НАТО та допомагає Україні поставками зброї. Тому такий крок виправданий для захисту інтересів Європи та самої Норвегії, яка має спільний кордон з Росією в Арктиці.

"Це важливий крок у протидії та зниженні рівня активності російської розвідки в Норвегії, а отже, у захисті наших національних інтересів", — заявила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хейтфельдт.

Це не вперше російських дипломатів звинувачують шпигунстві. Австрія, Польща та інші країни Європи раніше оголошували, що виганяють російських дипломатів через те, що вони виявились агентами РФ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина планує зробити рішучий крок щодо російських дипломатів.

Також "Коментарі" писали, що США блокує делегацію РФ, яка має головувати на засіданні Ради Безпеки ООН. Після повномасштабного вторгнення Сполученні Штати заборонили російським дипломатам приїжджати на територію США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини