Головна Новини Світ Європа В українському зерні виявили перевищенні норми пестицидів
commentss НОВИНИ Всі новини

В українському зерні виявили перевищенні норми пестицидів

В Українській партії зерна виявили підвищену норму пестицидів.

12 квітня 2023, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Словаччині вирішили припинити процес молотіння пшениці, яка надійшла з України. У партії вагою близько 1500 тонн виявили підвищену норму пестицидів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс SME.

В українському зерні виявили перевищенні норми пестицидів

Українське зерно. Фото: з відкритих джерел

Імпортована з України пшениця містила підвищену кількість залишкових сполук від пестицидів. Через це молотіння партії української пшениці було зупинено. Наразі дослідники намагаються встановити чи перевищенні норми пестицидів можуть мати вплив на здоров’я людей.

"Ще в липні минулого року я розпорядився посилити перевірки імпортного українського зерна. Була вилучена відносно велика проба українського зерна, де три незалежні акредитовані лабораторії підтвердили нам збільшення", — заявив тимчасовий міністр сільського господарства Самуель Влчан.

Словацький політик зауважив, що завдяки обережності роботи з переробки зерна були зупинені. Самуель Влчан закликав словацькі господарства бути обережними при купівлі продукції за межами Євросоюзу.

"Я закликаю зернопереробників не ризикувати своєю доброю репутацією", — наголосив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі. За його словами він не може вплинути на українське зерно, яке потрапляє до Польщі і таким чином знижує ціни для польських виробників.

Також "Коментарі" писали, що у Туреччині назвали російську умову для продовження зернового коридору. Нагадаймо, що Україна заявила про продовження зернової ініціативи на 120 днів, тоді як у Росії заявили лише про 60.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини