Головна Новини Світ Польща Через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі

Міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик йде зі своєї посади через українське зерно.

5 квітня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик оголосив, що пішов у відставку. Рішення прийнято через обурення фермерів, яке пов’язане з впливом українського зерна на польський ринок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі

Міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну були заблоковані порти. Таким чином українські фермери опинились у складному становищі, адже головний експортний шлях було заблоковано. Навіть після ініціативи України, Туреччини та ООН про відкриття "зернового коридору" кількість експорту українського зерна була менша ніж в попередні роки.

Євросоюз ухвалив рішення скасувати всі квоти та тарифи для українського зерна. Таким чином зерно могло потрапляти в Європу, а звідти в інші країни. Проте частина цього зерна осідала в самій Європі, зокрема в Польщі, Румуні та Угорщині. Через велику кількість дешевого українського зерна, ціна на зерно місцевих фермерів також почали падати, що спровокувало невдоволення та постійні протести.

Через постійний тиск місцевих аграріїв та не можливість розв'язувати цю проблему міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик пішов у відставку.

"Оскільки зрозуміло, що Європейська комісія на цей час не задовольнить цю вимогу, я вирішив піти у відставку з посади міністра сільського господарства", — сказав Ковальчок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери пригрозили зірвати візит Зеленського до Варшави. Польські аграрії вказали, що можуть використати приїзд українського лідера, проте не повідомили, чи наважаться на такий крок. Окрім того, "Коментарі" повідомляли чи є вихід із цієї ситуації.

Також "Коментарі" повідомляв, що після скасування квот на українські продукти, яйця та м'ясо птиці заполонили ринок ЄС і створюють конкуренцію для європейських компаній. Такі чинники обурюють польських промисловців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини