Головна Новини Світ Європа Союзник Путіна вирішив повернути обов'язкову військову службу: чи готуються вони до нової війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Путіна вирішив повернути обов'язкову військову службу: чи готуються вони до нової війни

«Ми не маємо бажання нападати на когось. І ми не робитимемо цього. Але наше бажання – стримати всіх тих, хто загрожує нам щодня», заявив Александер Вучич

15 вересня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

Сербія ухвалила рішення повернути обов'язкову військову службу, яка триватиме 75 днів. Про це оголосив президент Сербії Александр Вучич, повідомляє видання N1.

Союзник Путіна вирішив повернути обов'язкову військову службу: чи готуються вони до нової війни

Александер Вучич (фото з відкритих джерел)

14 вересня Вучич заявив, що підписав документ про відновлення обов'язкової служби на термін у 75 днів. Трохи згодом уряд країни ухвалив рішення, що зобов'язує Міністерство оборони розпочати процес повернення цієї норми. Законодавчі поправки мають бути затверджені до завершення наступного тижня.

"Я сподіваюся, що уряд Сербії підтримує це рішення. Вірю, що всі розуміють, наскільки важлива сильна армія і які обсяги зброї нам ще потрібно закупити та виробити. Ми не маємо жодних намірів нападати на когось, але ми повинні бути здатними протистояти всім, хто постійно загрожує нашій країні", – підкреслив Вучич.

Ці заяви він зробив під час церемонії присвоєння офіцерських звань 177 випускникам Військової академії та медичного факультету Військово-медичної академії. Як пише N1, присутні на заході офіційні особи відреагували на його слова оплесками.

Видання також зазначає, що нещодавно Вучич вже висловлював ідею про запровадження обов'язкової військової служби на 75 днів, яка буде обов'язковою для чоловіків, тоді як жінки можуть служити на добровільних засадах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що союзник Путіна відмовляється купувати літаки в Росії. Президент Сербії Александар Вучич обіцяє збільшити кошти на оборонну промисловість для покращення армії. Одним з важливих секторів модернізації є винищувачі, які раніше Сербія отримувала від Росії, проте через санкції Вучич не планує купувати російську військову техніку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини