Головна Новини Світ Європа Союзник України погодив передачу бойових гелікоптерів Мі-24
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник України погодив передачу бойових гелікоптерів Мі-24

Після передачі Україні штурмових літаків уряд Північної Македонії прийняв рішення відправити ще й бойові гелікоптери.

31 березня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Північна Македонія офіційно погодила відправити Україні бойові вертольоти Мі-24. Рішення ухвалив уряд країни 29 березня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт уряду Північної Македонії.

Союзник України погодив передачу бойових гелікоптерів Мі-24

Бойовий гелікоптер Мі-24. Фото з відкритих джерел

У рішенні уряду Північної Македонії не повідомляють точну модель гелікоптерів, які отримає Україна, проте кілька днів тому міністерка оборони балканської країни Славянка Петровська оголошувала, що мова йде про Мі-24.

"Уряд розглянув та прийняв Інформацію про необхідність укладення Протоколу про передачу літаків", — йдеться в заяві уряду Північної Македонії.

Гелікоптери Мі-24, які Північна Македонія вирішила передати Україні у 2001 році отримала саме від Києва. Тоді українська влада надала військову допомогу балканській країні  проти албанських сепаратистів та надіслала штурмовиків Су-25 та 12 гелікоптерів Мі-24.

Відомо, що шість гелікоптерів отримали модернізацію, яку реалізувала компанія Elbit Systems. Таким чином Мі-24 мають нову авіоніку, що застосовується у нічний період та сучасну систему навігації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Македонія передала Україні чотири штурмові літаки Су-25 ще у 2022 році, проте міністерка оборони Славянка Петровська офіційно повідомила про це тільки у березні 2023 року.

Також "Коментарі" писали про те, що Віктор Орбан заговорив про відправку миротворчих сил до України. За його словами європейські лідери обговорюють таку ідею, проте угорський політик не назвав від яких саме країн звучали такі пропозиції. Окрім того, прем'єр-міністр Угорщини виступає проти такої пропозиції, на його думку, це може призвести до початку Третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://vlada.mk/node/32711
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини