Головна Новини Світ Європа У Чехії винайшли папір, який здатен знищити коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії винайшли папір, який здатен знищити коронавірус

Папір, який знищує коронавірус, мають намір використовувати при друку грошей і документів

4 грудня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:

Епідемія коронавірусу стала викликом для всього людства. Крім фармацевтичних компаній, які б'ються над розробкою ефективної вакцини, вчені шукають альтернативні способи протидії пандемії. Так, винахідники в Чехії заявили про новий спеціальний склад паперу, який має антисептичні властивості — матеріал здатний знищувати бактерії та віруси, які потрапляють на його поверхню. Вчені припускають, що такий папір буде популярним при виготовленні грошових купюр, документів, квитків і ін.

У Чехії винайшли папір, який здатен знищити коронавірус

Новий папір володіє антибактеріальними властивостями

Секрет нового паперу в тому, що його просочують, окрім  хімічних речовин, наночастинками срібла і цинку. Матеріал, як зазначають  винахідники, абсолютно безпечний для людини.

"Протягом однієї хвилини з її поверхні зникає 99% мікробів", — розповів один з розробників Іржі Собек. За його словами, розробка велася кілька років.

Додаткові випробування нового паперу дали дивовижний результат — протягом 10 хвилин загинуло 70% частинок коронавірусу, а всього за пів години вони зникли повністю. Чехія налаштована провести першу партію паперу в розмірі 10 тонн найближчим часом.

Як повідомляв портал "Коментарі", після заяви про практичну готовність ефективної вакцини проти коронавірусу, країни Європи почали готуватися до масової вакцинації. Далі за всіх в цьому питанні пішла Німеччина, влада якої оголосили, що щеплення від вірусу громадяни зможуть безкоштовно. З такою заявою виступив співробітник прес-служби Міністерства охорони здоров'я ФРН. Як повідомив чиновник, в цілому Євросоюз має намір закупити 300 мільйонів доз вакцини.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

4 грудня 2020, 18:56

У нас, да и не только, уже давно изобрели такую бумагу. В пошлом году, в Белорусии к примеру, президент издал бумагу которая полностью уничтожила короновирус. И кстати не он один.


Новини