Головна Новини Світ Європа У Чехії заявили про намір вийти з ООН: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії заявили про намір вийти з ООН: яка причина

Міністр оборони Чехії заявила про необхідність країни залишити ООН, адже їй соромно за організацію.

29 жовтня 2023, 15:03 comments2084
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова закликала країну ухвалити рішення та вийти з Організації об’єднаних націй. Чернохова пояснила необхідність такого кроку через резолюцію ООН, яка закликає до перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом та не засуджує терористичну атаку 7 жовтня.

У Чехії заявили про намір вийти з ООН: яка причина

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова. Фото з відкритих джерел

Очільниця Міноборони Чехії стверджує, що ХАМАС убив 1400 ізраїльтян з моменту нападу. За її словами у перерахунку на одного жителя країни це більше ніж загинуло американців після атак 11 вересня у США. Таким чином Яна Чернохова критикує ООН та закликала залишити ООН через "підтримку терористів" міжнародною організацією.

"Мені соромно за ООН. На мою думку, Чехії немає місця в організації, яка підтримує терористів і не поважає фундаментальне право на самозахист", – сказала Чернохова та додала "давайте вийдемо" з ООН.

Міністр оборони Чехії пояснює, що лише 14 країн проголосували проти резолюції ООН. Крім Чехії, проти проголосували: Австрія, Хорватія, Чехія, Фіджі, Угорщина, Ізраїль, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Папуа-Нова Гвінея, Парагвай, Тонга, Гватемала та США. Україна утрималась під час голосування в ООН.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США та Ізраїль отримали критичні повідомлення від лідерів Ірану щодо війни на Близькому Сході. Міністр закордонних справ Ірану заявив, що Сполучені Штати мають проявити стримання у підтримці Ізраїлю, а президент Ірану Ібрагім Раїсі звинуватив Ізраїль у перетині "червоних ліній".

Також "Коментарі" писали про союзника Путіна, який розповів, що може стати початком третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

29 жовтня 2023, 21:25

И очень правильно. ООН превратилась в абсолютно бесполезную организацию. Как в свое время лига наций.


Новини