Головна Новини Світ Європа У Європі відреагували на мирний план Індонезії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі відреагували на мирний план Індонезії

Представник ЄС пояснив, чому індонезійський "мирний план" не може бути застосований для України.

4 червня 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Індонезії запропонував "мирний план" для завершення війни між Україною та Росією. Одними з головних пунктів індонезійської ініціативи виявилось створення демілітаризованої зони та проведення референдумів на тимчасово окупованій території України. На такі ідеї відреагували у Європі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

У Європі відреагували на мирний план Індонезії

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

На початку червня відбувся азійський саміт "Діалог Шангрі-Ла", на якому обговорюють питання безпеки. Під час свого виступу міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто розповів про те, що після візиту президента Індонезії Джоко Відодо до Москви та Києва минулого року, його команда почала готувати мирний план. Основою ідеї виявився заклик до України та Росії розпочати мирні переговори щодо створення демілітаризованої зони шириною 15 км на лінії фронту, а також проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях, які Субіанто назвав спірними землями.

Представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на індонезійський "мирний план".

"Ми не можемо припинити військову підтримку України, тому що ми не хочемо миру, який є... миром капітуляції. Мир сильнішого", — сказав Боррель.

Україна також критично відреагувала на ініціативу Індонезії та заявила, що наразі дотримуватися ідеї формули миру з 10 пунктів, які були озвучені минулого року президентом Володимиром Зеленським.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі основні ідеї африканської мирної ініціативи.

Також "Коментарі" писали, що Данія оголосила готовність прийняти мирний саміт України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини