Головна Новини Світ Європа У Європі заговорили про альтернативу ЄС на чолі з РФ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі заговорили про альтернативу ЄС на чолі з РФ: про що йдеться

У Сербії вже розглядають БРІКС як альтернативу ЄС

сьогодні, 07:54
Поділіться публікацією:

Сербії розглядає міжнародне об’єднання БРІКС серйозною альтернативою Євросоюзу. Більше того, країна відправить на майбутній саміт у Казані РФ свого представника. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Zeitung зробив сербський віце-прем'єр Олександр Вулін.

У Європі заговорили про альтернативу ЄС на чолі з РФ: про що йдеться

БРІКС. Фото: з відкритих джерел

Віце-прем'єр зазначив, якщо організація БРІКС стала привабливою для інших держав, то Сербії також варто звернути на неї свою увагу. Окрім цього, політик підтвердив, що країна візьме участь у саміті БРІКС, який пройде у Казані з 22 по 24 жовтня, відправивши на нього представника.

"Було б безвідповідально, якби ми не вивчили всі варіанти, включаючи членство у БРІКС. Якщо БРІКС привабливий для інших країн, наприклад, Еміратів, Саудівської Аравії чи Туреччини, чому Сербія має бути іншою? Тому немає сумнівів, що БРІКС стала реальною альтернативою ЄС ", — заявив Вулін.

Водночас, чиновник визнав, що сам є євроскептиком, але до членства в Євросоюзі прагне більшість населення Сербії.

Варто зазначити, що БРІКС є міжнародним об'єднанням п'яти країн, а саме: Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки. Спочатку організація називалася BRIC, оскільки була без Південної Африки, проте після її приєднання до 2010 року група країн стала називатися BRICS.

Міжнародне об'єднання включає країни з економіками, що швидко зростають, які працюють на зміцнення економічного співробітництва, збільшення політичного впливу на міжнародній арені, а також прагнуть розвивати альтернативні фінансові механізми. Зокрема, йдеться про такі механізми, які не залежать від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії відбувається зустріч представників БРІКС, яка буде викликом для України: на що слід звернути увагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини