Головна Новини Світ Європа У Франції визначилися, чи будуть визнавати російські "вибори Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції визначилися, чи будуть визнавати російські "вибори Путіна"

У Франції також засудили голосування на окупованих територіях України

18 березня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Вибори президента РФ, які закінчилися вчора, не визнає Франція. Країна засудила числені порушення міжнародного права та принципів чесного виборчого процесу. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Франції. 

У Франції визначилися, чи будуть визнавати російські "вибори Путіна"

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Виборчий процес у Росії проходив на тлі посилення тиску на громадянське суспільство та будь-які форми опозиції режиму, дедалі більшого обмеження свободи слова та заборони діяльності незалежних ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні дипломатичного відомства Франції йдеться, що незадовго до цих виборів помер опозиціонер Олексій Навальний, якого не допустили до участі у виборах. 

"Міжнародні стандарти щодо рівного доступу кандидатів до ЗМІ під час кампанії не дотримані. Знову умови для вільних, плюралістичних і демократичних виборів не були виконані", – заявили в МЗС.

У Міністерві закордонних справ зазначили, що Росія не допустила на вибори незалежних спостерігачів від ОБСЄ. А серйозним порушенням міжнародного права також стало проведення російських виборів на окупованих територіях України, Грузії та Молдови.

"Франція не визнає і ніколи не визнає проведення цих так званих "виборів" та їх результати", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на звинувачення у тому, що вибори в РФ нелегітимніДмитра Пєскова обурили заклики не визнавати президентські вибори в Росії та перемогу в них Володимира Путіна. За його словами, тоді треба говорити про нелегітимність тих 87% голосів росіян, які віддали за кандидатуру Путіна. 

При цьому відомо, що вдова опозиціонера Олексія Навального Юлія закликала країни Заходу не визнавати легітимність президентських виборів у Росії. У цьому контексті Пєсков заявив, що є багато людей, які "зовсім відірвали від батьківщини". Він додав, що сама Юлія Навальна втрачає своє коріння та зв'язок з батьківщиною, а також перестає відчувати пульс рідної країни.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

18 березня 2024, 20:41

В Україні виборів не було й нема бо "закон про вибори" суперечить 4ст. КОНституції: 8, 22, 38, 71. Вибори коли всі виборці кандидати, коли виборець сам впише в бюлетень дані кандидата.


Новини