Головна Новини Світ Європа У Греції розслідують причини пожеж: скількох людей арештувала поліція
commentss НОВИНИ Всі новини

У Греції розслідують причини пожеж: скількох людей арештувала поліція

Затримання ймовірних паліїв проводили по всій країні

12 серпня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

У Греції продовжують горіти ліси на Пелопоннесі, неподалік від районів Дафні, Кастракі, Лотос, Ліодор, Хрісохорі, Фанаракі й Піррі. Вогонь вже знищив поля та ферми, а також пошкодив комунікації. У той час грецька поліція розслідує причини займання лісових масивів. Про це повідомляє видання Alpha News.

У Греції розслідують причини пожеж: скількох людей арештувала поліція

Вогонь продовжує знищувати ліси в Греції, фото AJ+

Наразі відомо, що всього було затримано 118 людей за підозрами у підпалах. Втім, більшість поліція відпустила. Затримали поки що 18 осіб, їх підозрюють у підпалах та необережному поводженні з вогнем, що спричинило тяжкі наслідки.

Затримувати підозрюваних почали 4 серпня. Відомо, що трьох осіб арештували за повідомленнями пожежників, сімох — у результаті розслідування підпалів. На арешт одного підозрюваного видали ордер слідчі й ще сімох затримали після попереднього розслідування поліцейських служб ELAS.


У Греції розслідують причини пожеж: скількох людей арештувала поліція - фото 2

Вік заарештованих за підпали різний, у межах від 15 до 78 років. Як зазначається, це мешканці різних регіонів. Затримання поліція проводила у Кріонері, Маркопуло, Аттиці, Педіо-Торе-Ареосі, Гізі, Перамі, Мессінії, Яніні, на Лесбосі, у Серрі та Фокіді.

Наразі відомо про кілька ймовірних причин загоряння лісів у різних регіонах. На Лесбосі чоловік палив овечу вовну. У Серрі чоловіки спалювали кабелі у парку, щоб отримати з них мідь. Відомо, що одну з пожеж, яка перекинулася на місцеве кладовище, розпалив пожежник. Не всі спроби людей розпалити вогонь були успішними, але таких паліїв теж затримали. Наприклад, в Гізі чоловік намагався підпалити дерево і траву, але його дії припинили.

Поки оперативні служби намагалися загасити пожежі, деякі громадяни не проґавили можливості вкрасти те, що погано лежить у будинках, які покинули жителі внаслідок евакуації. Тож поліціянти затримали шістьох осіб, яких підозрюють у пограбуванні напівзруйнованих будинків.

Як писав портал "Коментарі", у Греції продовжують бушувати пожежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини