Головна Новини Світ Європа У Литві закликають громадян вкладати гроші в танки, замість зберігання в шкарпетках
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві закликають громадян вкладати гроші в танки, замість зберігання в шкарпетках

Представник уряду Литви пояснює, що розвиток оборонної сфери допоможе захистити країну від російської агресії.

21 січня 2024, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте заявила, що сектор оборони може додатково фінансуватись коштом литовських громадян. Таким чином Армонайте закликала вкладати гроші в оборонну сферу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

У Литві закликають громадян вкладати гроші в танки, замість зберігання в шкарпетках

Міністерка економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, посилилась загроза російської агресії на інші країни. Зокрема Фінляндія, яка має спільний кордон з РФ стала членом НАТО, а балтійські країни намагаються наростити свої оборонні потужності.

Міністерка економіки Аушріне Армонайте запропонувала Литві брати гроші в кредит у її громадян, які б могли вкласти кошти на розвиток оборони, а не тримати готівку на руках.

"Є способи фінансування оборони наприклад, взяти гроші в кредит у жителів. Я чула критику ідеї таких облігацій, але ж є чимало фінансів, які ще є у людей. Може, краще не в шкарпетці тримати, а в танк вкласти", – говорить Армонайте.

За словами міністерки держава, ймовірно не надасть високі відсотки на такі кредити, однак ідея облігацій потребує ширшого обговорення, адже кошти будуть спрямовані на захист громадян. Крім того, литовці також захищають себе, коли допомагають Україні.

"Можливо, держава не дасть великі відсотки, але ж є люди, які добровільно підтримують Україну, думаю, вони зрозуміють, якщо буде ясно, кому, коли і скільки грошей потрібно", – пояснює Аушріне Армонайте.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти зізнались, для чого їм потрібна війна проти України.

Також "Коментарі" писали про помічника Столтенберга, який припустив невтішні перспективи щодо запрошення України до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини