Головна Новини Світ НАТО Запрошення України до НАТО: помічник Столтенберга припустив невтішні перспективи
commentss НОВИНИ Всі новини

Запрошення України до НАТО: помічник Столтенберга припустив невтішні перспективи

Україна може не отримати запрошення на членство в НАТО на наступному саміті альянсу, що відбудеться у США.

18 січня 2024, 11:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський говорив, що очікує отримати на наступному саміті НАТО, який пройде у Вашингтоні запрошення до альянсу. Однак помічник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Борис Руге вважає, що Україна може його не отримати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Руге для видання LRT.

Запрошення України до НАТО: помічник Столтенберга припустив невтішні перспективи

Помічник генерального секретаря НАТО Борис Руге. Фото з відкритих джерел

Помічник Столтенберга зауважив, що Україна взяла курс на приєднання до НАТО, однак запрошення на яке очікує Зеленський може не бути ухвалено.

"Немає сумнівів, що Україна рухається до членства в НАТО, але ще рано говорити, чи буде наступний крок, як пропонує президент Зеленський", – сказав Руге.

Посадовець зауважив, що країни-члени альянсу наразі обговорюють можливості вступу України, однак процес може зайняти певний час.

"Наступним кроком було б запрошення, і не ясно, чи побачимо ми таке запрошення у Вашингтоні. Я думаю, що ми повинні визнати, що в багатьох країнах-членах НАТО тривають дебати, що у 2024 році в країнах-членах НАТО відбудуться вибори", – пояснив Борис Руге, однак додав, що сподівається на позицію країн НАТО, які "підкреслять той факт, що Україна наближається до НАТО".

Зазначимо, що на саміті НАТО 2023 року, який пройшов у Вільнюсі, лідери Німеччини та США заблокували ідею надати Україні запрошення до членства в альянсі. На саміті виставили умови, після виконання яких Україна матиме шанс на запрошення.

Раніше портал "Коментарі" писав, що президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни.

Також "Коментарі" повідомляли про німецького полковника Родеріха Кізеветтера, який попереджає, що країни НАТО мають обмеження у часі на підготовку проти російської агресії за межами України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини