Головна Новини Світ Європа У Молдові назвали дату другого туру виборів президента
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові назвали дату другого туру виборів президента

ЦВК Молдови призначила дату другого туру виборів

5 листопада 2020, 10:07
Поділіться публікацією:

ЦВК Молдови підбила підсумки виборів президента. За затвердженим вже остаточними даними, одним туром справа не обійдеться — жоден з кандидатів не набрав потрібної кількості голосів виборців. Відповідно, у виборчкомі прийняли рішення про проведення другого туру — його призначили на 15 листопада.

У Молдові назвали дату другого туру виборів президента

У другому турі візьмуть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, — кандидат від партії "Дія і солідарність" Майя Санду і незалежний кандидат Ігор Додон. Вони набрали, відповідно, 36,16% — 487 635 голосів, і 32,61% — 439 866 голосів.

За даними ЦВК, всього в першому турі проголосувало 1 млн 368 тис. 516 молдаван, що склало 48,54% від загального числа виборців.

Втім, спочатку ЦВК заявив, що у виборах взяли участь менш як 43% громадян.

Як повідомляв портал "Коментарі", 48-річна Майя Санду, яка є колишнім радником  Всесвітнього банку та відома своїми проєвропейськими поглядами, хоче повернутися в політику. Вона була міністром освіти з 2012 по 2015 роки, а потім, з червня по листопад 2019 року, — прем'єр-міністром. З поста їй довелося піти після того, як Парламент Молдавії виніс вотум недовіри Уряду. Як і багато країн східної Європи, Молдова розривається між двома силами: на заході — Румунія і Європа, а на сході — Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини