Головна Новини Світ Європа У Молдові назвали дії Росії "незграбним жестом", а подарунки "недоречними"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові назвали дії Росії "незграбним жестом", а подарунки "недоречними"

Росіяни роздавали гроші для жителів одного з проросійських регіонів Молдови.

21 червня 2023, 17:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан відреагував на вчинок російського посольства у Молдові. Дипломати РФ вирішили роздати жителям Гагаузії "фінансову допомогу" у розмірі 100-500 доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

У Молдові назвали дії Росії "незграбним жестом", а подарунки "недоречними"

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан. Фото з відкритих джерел

Молдовський політик назвав такі дії "недоречними подарунками" та заявив, що важливішою є допомога, яку Молдова отримує від Заходу.

"Цей дещо незграбний жест практикували і раніше. Але важливішою є та допомога, яка надходить з ЄС, США, країн-членів ЄС і Румунії в Гагаузію. Це суттєва допомога, яка дійсно покращує життя всіх громадян Молдови. Влада припинить ці символічні та недоречні подарунки", – сказав Речан.

16 червня стало відомо, що Російське посольство заявило про нібито соціальну допомогу для мешканців Гагаузії. Місцеві жителі приходили в посольство РФ та могли отримати 100-500 доларів, що лежали у прозорих конвертах на столі. Для цього їм потрібно було мати при собі паспорт та залишити розписку про отримання грошей.

Нагадаємо, що Гагаузія – це автономний округ Молдови, який має потужні проросійські настрої у суспільстві. На нещодавніх місцевих виборах перемогла представниця проросійської партії "Шор" Євгенія Гуцул.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Конституційний суд Молдови заборонив проросійську партію "Шор". Весною її керівник отримав 15 років в'язниці.

Також "Коментарі" писали, що президентка Молдови Майя Санду поставила в незручне становище прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана під час їх спільної зустрічі в аеропорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини