Головна Новини Світ Європа У Польщі дозволили аборти в ситуаціях, що загрожують життю чи здоров’ю вагітних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі дозволили аборти в ситуаціях, що загрожують життю чи здоров’ю вагітних

В МОЗ пояснили, коли можна робити аборти

9 листопада 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

Останніми днями в Польщі пройшли масові протести жінок через смерть вагітної. Жінка померла через те, що в неї стався септичний шок через загибель дитини в животі. Юристи запевняють, що трагічна подія – це наслідок того рішення, яке 2020 році прийняв Конституційний трибунал Польщі.

У Польщі дозволили аборти в ситуаціях, що загрожують життю чи здоров’ю вагітних

У МОЗ розповіли, коли можна робити аборти фото з відкритих джерел

Тобто жінкам дозволили робити аборти лише в таких випадках: зґвалтування, кровозмішання, небезпека для життя вагітної. Однак вади розвитку померлої дитини не входили в перелік показань до аборту. Тому правозахисники називають жінку першою жертвою протиабортних законів.

Наразі в Міністерстві охорони здоров'я Польщі написали, що аборти визнаються законними, якщо виникає ситуація, що загрожує життю чи здоров’ю жінки. Серед таких ситуацій — підозра на інфекцію порожнини матки, кровотеча та інші стани.

За таких умов переривання вагітності вважається правомірним на підставі чинних положень Закону про планування сім'ї, охорону плода людини та умови допустимості переривання вагітності.

Також зазначається, що усіх пацієнток мають інформувати про поточні ризики на кожному етап вагітності. Інформацію має надавати акушер, або педіатр чи неонатолог.

У повідомленні прописали порядок боротьби лікарів з явищем, коли передчасно відходять навколоплідні води. Також вказується, що якщо немає показань для переривання вагітності, то слід докладати зусиль до того, щоб збільшити шанси дитини на виживання.

"Лікування повинно залежати від поточної клінічної ситуації, стадії вагітності та рішення пацієнтки. Незалежно від прийнятого жінкою рішення, воно повинно бути зафіксовано в медичній документації та завірене пацієнткою та фахівцем з акушерства та гінекології", — йдеться в тексті.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховний суд США розгляне справу про скасування закону про заборону абортів в Техасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини