Головна Новини Світ США Верховний суд США розгляне справу про скасування закону про заборону абортів в Техасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд США розгляне справу про скасування закону про заборону абортів в Техасі

Коли саме буде поданий офіційний позов - невідомо

16 жовтня 2021, 22:53
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції США звернеться до Верховного суду з позовом про скасування закону про заборону абортів після шостого тижня вагітності. Коли почнеться розгляд справи — невідомо. Про це повідомляє американський телеканал CNN. Міністерство юстиції США подасть позов до Верховного суду країни з метою скасування спірного закону штату Техас, що забороняє більшість абортів після шести тижнів вагітності.

Верховний суд США розгляне справу про скасування закону про заборону абортів в Техасі

Верховний суд США - фото з відкритих джерел


Коли саме буде подано офіційний позов — невідомо. Прессекретар Мін'юсту повідомив, що виникли юридичні проблеми.

Ключовий аспект справи — має федеральний уряд законне право або "правоздатність", щоб довести справу до кінця. Мін'юст заявляє, що частково це пов'язано з тим, що приватні особи, які подають позови, виступають як агенти держави, а уряд має право захищати основні права своїх громадян. Генеральний прокурор Техасу Кен Пекстон вважає, що федеральний уряд не має права втручатися. Джонатан Мітчелл (Jonathan Mitchell), один з ініціаторів закону, додав, що збирається використовувати "інструменти для обмеження судової влади". Наприклад, структурувати закон штату таким чином, "щоб він забороняв до вступу в силу оскаржувати цей закон".


Нагадаємо, в Китаї заборонять жінкам переривати вагітність без відповідних медичних показань. Таким чином сподіваються підвищити рівень народжуваності в країні, де відбувається старіння нації. Про це повідомляє The Washington Post. Уряд планує взятися за статеве виховання населення. Китайцям запропонують послуги з планування сім'ї. Повідомляється, що завдяки таким заходам має зменшитися кількість абортів, коли жінки переривають вагітність, тому що не хочуть дитини або вважають, що не зможуть його виховати. Уряд розробив стратегію поліпшення демографічної ситуації, що повинна сприяти захисту репродуктивного здоров'я жінок. У Китаї проводиться політика гендерної рівності та буде введений принцип першочергової уваги дітям.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини