Головна Новини Світ Європа У Польщі суд виправдав українку: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі суд виправдав українку: що відомо

У Познані українку, яка завдала травм співмешканцю, звільнили з-під варти

23 грудня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

22 грудня Окружний суд в Познані виніс рішення стосовно українки, яку підозрювали у вбивстві співмешканця. Відомо, що підсудна вдарила чоловіка ножем. В результаті отриманих поранень останній помер. Про це пише Польське радіо.

У Польщі суд виправдав українку: що відомо

Суд виніс ухвалу на користь українки, фото з відкритих джерел

Суддя виніс рішення на користь підсудної Яни Ц., взявши до уваги той факт, що вона завдала поранення з метою самооборони, коли Володимир К. почав її бити. Відомо, що на місці події перебувало ще двоє чоловіків, однак ніхто не заступився за жінку. Тому відповідно до статті 25 Кримінального кодексу Польщі, дії жінки визнані як необхідна самооборона.

Адвокат наголосив, що перевага в силі була на боці покійного й від того, як жінка зможе себе захистити, залежало її здоров'я та життя. Підсудна це усвідомлювала, коли схопилася за ніж.

Обвинувачену у вбивстві було виправдано та скасовано обраний їй запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. Жінка зможе повернутися на свята до України. Підсудна має неповнолітню дитину. Півтора року українка перебувала за гратами й не мала змоги спілкуватися з рідними та дитиною.

Втім, вирок суду не остаточний, судові засідання триватимуть в 2022 році.  За словами адвоката українки, прокурори вимагали засудити Яну до дев'яти років в'язниці.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Польщі поліціянти застосували зброю до чоловіка. Пораненому надавали медичну допомогу, однак він помер від вогнепального поранення. В прокуратурі відкрили справу та встановлюють обставини.

Українцю загрожує довічне в Польщі, йому інкримінують жорстоке вбивство двох місцевих чоловіків. Злочин було вчинено групою осіб в квартирі жертв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини