Головна Новини Світ Європа У Португалії посилюють карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Португалії посилюють карантин

Від усіх пасажирів, включаючи вакцинованих, вимагатимуть негативний результат тесту на коронавірус

26 листопада 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Португалія вимагатиме негативні тести на коронавірус від усіх мандрівників, які в'їжджають до країни. Відповідне рішення ухвалив уряд країни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У Португалії посилюють карантин

Коронавірус - фото REUTERS

Прем'єр-міністр Португалії Антоніо Коста заявив, що тепер усім пасажирам, які в'їжджають до країни, потрібно буде надавати результати Covid-тестування.

За словами Кости, авіалініям, які дозволять подорожувати пасажиру без результату тесту, загрожує штраф у розмірі 20 тис. євро.

"Не має значення, наскільки успішною була вакцинація, ми повинні знати, що вступаємо у фазу підвищеного ризику", — заявив Антоніо Коста.

Така новація була введена через зростання кількості хворих.

Дані обмеження запроваджуються з 1 грудня поточного року.

У країні із населенням близько 10 мільйонів зафіксували 3140 випадків зараження. У середу 24 листопада зареєстрували 3773 випадки – найвищий показник у країні за останні чотири місяці.

Щодо всіх мешканців Португалії, включаючи повністю вакцинованих, також запроваджено нововведення. Громадяни повинні надавати негативний результат тесту, щоб мати можливість відвідувати нічні клуби, бари та масові заходи.

Для проживання у готелях та відвідування ресторанів необхідно надати цифровий сертифікат про вакцинацію, затверджений відповідно до стандартів Євросоюзу. Згідно зі статистичними даними, на сьогодні 87% мешканців Португалії отримали повний курс вакцинації проти коронавірусу.

Нагадаємо, що раніше видання "Коментарі" писало про карантинні обмеження, введені у Чехії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини