Головна Новини Світ Європа У Швеції назвали три країни, які становлять найбільшу небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції назвали три країни, які становлять найбільшу небезпеку

Під час оприлюднення звіті про загрози Швеція назвала найбільшою небезпекою для країни Росію та її партнерів.

22 лютого 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова служби безпеки Швеції Шарлотта фон Ессен у щорічному звіті про загрози заявила, що Росія є найбільшою небезпекою для її країни. Крім Росії у трійку найбільш небезпечних країн потрапили партнери Москви – Іран та Китай.

У Швеції назвали три країни, які становлять найбільшу небезпеку

Шарлотта фон Ессен назвала Росію найбільшою загрозою. Фото з відкритих джерел

Шарлотта фон Ессен під час спеціальної пресконференції за підсумками щорічного звіту про загрози заявила, що зовнішні вороги, зокрема і Росія можуть скористатись підвищеним ризиком від ісламістських екстремістів та ультраправих.

"Перш за все Росія, а також Китай та Іран продовжують становити найбільшу загрозу для Швеції, і вони працюють і певною мірою також працюють спільно, щоб змінити поточну систему безпеки", — сказала Шарлотта фон Ессен.

Керівник оперативного відділу Служби безпеки Фредрік Холлстром у доповіді також заявив про загрози з боку Росії. Холлстром зазначив, що Захід усе більше висилає російських агентів та шпигунів зі своїх країн, тому Москва змінює тактику і "використовує більш опортуністичні методи".

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії Швеція попри багаторічний нейтралітет подала заявку на членство в НАТО. Більшість країн швидко проголосували за прийняття Швеції до альянсу. Після тривалих дискусій Туреччина також схвалила вступ. Таким чином єдиною країною, яка поки не прийняла рішення щодо вступу Швеції до НАТО залишилась Угорщина.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція Кремля на рішення шведської прокуратури закрити справу щодо вибуху на газопроводі "Північний потік".

Також "Коментарі" писали, що Росія готує територіальні претензії до США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

22 лютого 2024, 11:31

Як забитий, задавлений санкціями Іран став однією з найбільших загроз? І інші його друзі. Тільки за бездіяльності світових безпекових організацій. Світ поринає у середньовічний хаос, це найближча перспектива. А цивілізовані, розвинуті країни одна за одною перетворяться на їжу для тоталітарних монстрів.


Новини