Головна Новини Світ Росія Росія готує територіальні претензії до США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує територіальні претензії до США

На засіданні Держдуми РФ було заявлено про можливість висунення територіальних претензій Росії до США.

22 лютого 2024, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія готується розірвати "угоду Шеварднадзе — Бейкера", яка була укладена між СРСР та США щодо розмежування морського простору Берингової протоки. Після чого, Росія заявить свої територіальні претензії на територію, яка належить США. Про це заявила член комітету з міжнародних справ Роза Чемеріс.

Росія готує територіальні претензії до США

Берингова протока, що розділяє США та Росію. Фото з відкритих джерел

Під час пленарного засідання Держдуми Роза Чемеріс оголосила про можливу відмову від радянсько-американської "угоди Шеварднадзе — Бейкера". 

"Наступним (на денонсацію) буде угода про співпрацю щодо Берингової протоки, укладена 1990 року між Шеварднадзе та держсекретарем США Джеймсом Бейкером", — повідомила Чемеріс.

Згодом її слова підтвердив заступник міністра сільського господарства РФ Максим Увайдов, який також був присутнім на засіданні.

Згідно з підписаними у 1990 році "угодами Шеварднадзе — Бейкера" США отримали близько 30 тисяч кв. км виняткової економічної зони СРСР та понад 40 тисяч кв. км шельфу, які тепер у Москві хочуть скасувати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на указ Путіна, який протрактували як такий, що передбачає продаж Аляски Сполученим Штатам, як незаконне рішення. На відповідь США відреагував Медведєв, який заявив, що в такому разі війни не уникнути.

Також "Коментарі" писали, що російські пропагандисти обговорюють можливі територіальні претензії до Японії. Між СРСР та Японією не було підписано мирного договору після закінчення Другої світової війни. Крім Японії та США у РФ натякнули і на території Монголії повісивши банер з позначеною територією країни, як російською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини