Головна Новини Світ Європа У Швейцарії назвала місце, де буде проведено саміт миру і вказали на його основну мету
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії назвала місце, де буде проведено саміт миру і вказали на його основну мету

У Швейцарії визначили місце проведення мирного саміту, на якому мають обговорити війну в Україні, повідомляє видання Blick з посиланням на МЗС країни. Відомо, що зустріч відбудеться на курорті Бюргеншток

10 квітня 2024, 17:27
Поділіться публікацією:

Уряд Швейцарії планує провести дводенну високорівневу конференцію з проблеми врегулювання конфлікту в Україні, відому як Саміт миру, в середині червня.

У Швейцарії назвала місце, де буде проведено саміт миру і вказали на його основну мету

Саміт миру

Очікується, що захід відбудеться на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден, біля міста Люцерн, 15-16 червня. Планується, що зустріч стане платформою для високорівневого діалогу щодо шляхів досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні на основі міжнародного права та Статуту ООН, повідомляє швейцарське МЗС.

Метою конференції є створення спільного розуміння рамок, які сприятимуть досягненню цієї мети, а також розроблення конкретної дорожньої карти для участі Росії у мирному процесі. Проте, зауважується, що існує багато невідомих аспектів. Наразі не відомо, які країни приймуть участь у саміті, але очікується, що запрошення будуть надіслані 80-100 державам.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна активно готується до проведення глобального саміту миру в Швейцарії, на якому мають обговорити так звану "формулу миру" президента Володимира Зеленського.

В Росії критикують проведення саміту і відзначають, що він не зможе досягти жодного прогресу в питанні припинення війни, адже РФ на зустріч у Швейцарії не запросили. При цьому відомо, що в Україна допустили запрошення Росії до участі в переговорах, але вже на другому етапі, коли світові лідери вироблять підходи щодо врегулювання військового конфлікту і поставлять Росію до відома щодо прийнятих рішень.

Окрім того відомо, що Китай заявив про те, що підтримує проведення таких міжнародних переговорів щодо припинення війни в Україні, але за однієї умови. Пекін наполягає, щоб участь в саміті також взяла країна-агресор Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.blick.ch/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини