Головна Новини Світ Європа Угорщина домовилася про постачання сирої російської нафти через Україну: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина домовилася про постачання сирої російської нафти через Україну: що сталося

У липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти "Лукойл" через санкції України, хоча Київ стверджує, що обсяги нафти залишилися незмінними.

9 вересня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. оголосила про підписання нової угоди, яка гарантуватиме безперервне постачання російської нафти через трубопровід, що проходить через територію України. Про це повідомляє Bloomberg.

Угорщина домовилася про постачання сирої російської нафти через Україну: що сталося

Постачання сирої нафти з РФ через Україну (фото з відкритих джерел)

За даними видання, угода передбачає, що Mol, яка володіє нафтопереробними заводами в Угорщині та Словаччині, з 9 вересня бере на себе відповідальність за транспортування нафти з білорусько-українського кордону. Раніше цю функцію виконувала російська сторона.

Виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо зазначив, що нові домовленості гарантують надійне рішення для транспортування нафти через трубопровід "Дружба".

"Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти трубопроводом "Дружба", — заявив виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо.

Однак компанія не надала подробиць щодо того, хто саме здійснюватиме постачання. "Лукойл" також не прокоментував ситуацію і не відповів на запит видання про постачання нафти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як "сусіди" мстяться за російську нафтуУгорщина продовжуватиме блокувати програму фінансування військової допомоги Україні на суму 6,5 млрд євро в рамках Європейського фонду миру, доки Київ не відновить постачання російської нафти. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю ATV Hirado. 

Сійярто пояснив, що енергопостачання Угорщини та Словаччини перебуває під загрозою, оскільки значна частка їх імпорту сирої нафти припадає на російську компанію "Лукойл", а нафта транспортується через Україну. Він підкреслив, що в угоді про асоціацію між ЄС та Україною зазначено, що Україна не може повністю або частково переривати транзит енергоносіїв через свою територію до країн ЄС.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини