Головна Новини Світ США США втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал Орбану
commentss НОВИНИ Всі новини

США втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал Орбану

Білий Дім надсилає чіткі повідомлення уряду Віктора Орбана, який затягує процес ратифікації Фінляндії та Швеції до НАТО.

18 березня 2023, 19:00 comments5200
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати закликають Угорщину не зволікати з рішенням про ратифікацію вступу Фінляндії та Швеції до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Білого Дому.

США втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал Орбану

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ до НАТО. На думку лідерів скандинавських країн таким чином вони зможуть захистити себе від російської або іншої агресії в майбутньому. Всі члени НАТО впродовж року ратифікували вступ Фінляндії та Швеції до військового альянсу окрім Угорщини та Туреччини.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що його країна ухвалить відповідне рішення на початку 2023 року, проте уряд та керівна партія постійно переносять голосування. На такі дії угорських парламентарів відреагували Сполучені Штати.

"Ми закликаємо Угорщину невідкладно завершити процес ратифікації як для Фінляндії, так і для Швеції", — йдеться у заяві Білого Дому.

Щодо Туреччини, то 17 березня Реджеп Ердоган зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Нііністо та пообіцяв ратифікувати договір про вступ до НАТО у травні. Між Швецією та Туреччиною переговори про вступ до військового альянсу були припинені через різку реакцію Анкари на спалення Корану активістами в Стокгольмі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав дві держави в Європі, які виступають за мир.

Також "Коментарі" писали, що угорський лідер Віктор Орбан запропонував створити новий військовий союз в Європі подібний до НАТО, проте без США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини